HomeWie is AuticareAutismeVoor wieWat doet AuticareContact

Voor wie is AutiCare bedoeld?

Kinderen

Kinderen met autisme hebben het vaak moeilijk. Ze hebben o.a. vaak waarnemingsproblemen en een andere denkstijl waardoor ze door de omgeving niet goed begrepen worden. Voor deze kinderen is de wereld om hun heen zeer verwarrend. 

Kinderen met autisme mét de juiste begeleiding meer kunnen genieten en beter functioneren zowel thuis als op school.

Voor de juiste begeleiding is geen enkel protocol afdoende. Elk kind zal een andere benadering nodig hebben aangezien hun problematiek zo divers kan zijn.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden.

 

Tieners

Tieners met autisme hebben naast hun problemen m.b.t. autisme, ook te maken met de puberteit. De puberteit is een periode waarin veel nieuwe vaardigheden worden aangeleerd. De hersenen van de tiener zijn echter nog niet volgroeid. In de puberteit ontwikkelen bepaalde gebieden van de hersenen eerder dan andere gebieden. Waarschijnlijk is dit de reden van "lastig pubergedrag". 

Puberteit en autisme is een zeer lastige combinatie maar kan met de juiste begeleiding wel in goede banen geleid worden.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden.

 

Levensloopbegeleiding bij volwassenen

Naast planning en organisatie kunnen volwassenen met ASS vaak moeilijk contact maken met andere mensen, ook het in stand houden van relaties kan lastig zijn. Kleine veranderingen kunnen de oorzaak zijn voor veel onduidelijkheid en stress. Situaties op werk, verhuizingen, het aangaan van relaties, verliefd zijn, scheidingen, nieuwe werksituaties, het verlies van dierbaren, zijn voor volwassenen met autisme verwarrend en niet te overzien. Met hulp van een coach kan er weer duidelijkheid en rust ontstaan zodat de volwassene weer in staat is om de juiste keuzes te maken.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auticare Autismebegeleiding
Site built by B-nuts